nieuws

Yoganieuws Deventer yoga 19 februari t/m 1 maart

Nieuws yoga, in de week van 19 februari is het vakantie. In deze week  heb ik mooie bijscholingen. In de week van 26 februari gaan we het aarden verbinden met de adem. De adem verbaasd mij telkens weer. Omdat door aardingsoefeningen de adem al laag  in de buik komt geeft dit extra stimulans bij het aarden.

Iedereen weer bedankt die mij heeft gema

nieuws Deventer yoga aarden
aarden en liefde, aandacht

ild over de ervaringen met het aarden. Ik leer nog steeds van jullie reacties.

Yoganieuws Deventer yoga 12 februari t/m 16 februari

Nieuws yoga, omdat het aarden heel interessant wordt in 2024 en de jaren erna gaan we nog een week aardingsoefeningen ervaren. Denk niet dat de yogales bijna het zelfde is als afgelopen week. We gaan aarden met yin yoga, affirmaties, meditatie en een andere mudra en mantra. Ik ben benieuwd hoe jullie goed geaard zijn gebleven de afgelopen tijd.

De week van 19 t/m 23 februari is het voorjaarsvakantie en dus geen yoga.

Afscheidsfeest en een yoga extraatje!

Op zondagmiddag 29 september vier ik mijn pensioen met jullie. Brenda Wilders heb ik uitgenodigd in het mooie kerkje van Wilp. Zij verwent ons met een spiritueel klankenbad.  Brenda heeft al eens een klankenbad gegeven in de kerk met de 5000 Boeddha’s.

Om alles goed te organiseren is het wel nodig dat je een mail stuurt dat je komt. In september ontvang je de noodzakelijke informatie.

Natuurlijk stop ik niet met yogales geven. Je kunt na juni 2024 een knipkaart kopen. Ook ga ik dan samenwerken met collega’s.

In de coronatijd heb ik veel yogalessen op youtube gezet. Wanneer je een mail stuurt ontvang je elke week een yogales die je thuis kunt doen.  Geef ook je voorkeur door dan houd ik daar rekening mee.

Yoganieuws Deventer yoga 5 februari t/m 9 februari

Nieuws yoga, de afgelopen week zijn we ons bewust geworden van de prikkels. Door ze te herkennen en te voelen konden we ze loslaten.

De komende week gaan we aarden met yoga aardingsoefeningen. Dit aarden is heel geschikt om overtollige spanningen en prikkels te kunnen loslaten. Ik ben benieuwd wat jullie jullie uit de yoga aardingsoefeningen halen om goed geaard te blijven in deze onrustige wereld met oorlog en veel onzekerheden. Voor mij persoonlijk is aarden de werkelijkheid onder ogen zien en niet vluchten in de werkelijkheid rationaliseren, verdringen, een mooi einde fantaseren of verdoven met alcohol of drugs. Wanneer je goed geaard bent kun je die werkelijkheid onder ogen zien.

aarden yoga

Yoganieuws Deventer yoga 29 januari t/m 2 februari

Iedereen bedankt voor de mooie reacties op de yogales met het navoelen. Het thema navoelen heeft wel indruk gemaakt. Mooi dat jullie zoveel kunnen doen in de het dagelijks leven met het navoelen.

We doen nog één keer dezelfde yogales. De komende week is het thema “de wervelingen van de geest”. Bij elke yoga asana ervaar je “wervelingen”. Dit kan zijn pijn, een blokkade of een bepaald gevoel. Maar na wat tijd wordt het stil. Geniet dan van een stil hoofd, een stil, ontspannen lichaam of de stilte in jezelf.

Yoganieuws Deventer yoga 22 t/m 26 januari

De derde yogales met het thema verdieping in je leven hebben we aandacht voor het navoelen. Vroeger deden we nog een IQ test. De laatste tijd zijn er steeds meer bedrijven die een EQ test belangrijker vinden. Bij het navoelen word je je bewuster van je gevoelens. Ook krijgen prikkels uit de uiterlijke wereld de kans om verwerkt te worden. Ik hoor graag van jullie wat het navoelen je gegeven heeft de komende week en hoe lang je deze yogales nog kon navoelen.  De verdieping komt deze week door voelen, navoelen en accepteren.

Nieuws Deventer yoga 15 t/m 19 januari

Yoganieuws, bedankt voor alle mooie reacties over de yogales afgelopen week. We hebben de krenten uit de yoga gevoeld, een mantra, mudra, yinyoga, aarden, schouderontspanning en we hebben de rug aandacht gegeven.

De komende week herhalen we de yogales. Misschien kunnen jullie al de ogen dicht doen bij het begin van de les en weer eens om je heen kijken bij einde van de yogales.  Ik praat altijd veel om je bij dat voelen te houden. De komende week zijn er meer stiltes. Wees je eens bewust of je in of uit het denken bent.

Wat doet deze stilte met je?

Ik kijk uit naar de lezing van 14 januari.

Nieuws lezing 14 januari

 

Zondag 14 januari  om 14.00 uur is er weer een mooie spirituele lezing bij ons in de tempel. Deze lezing sluit mooi aan bij ons thema deze maand.

De moderne mens smacht naar levenskunst, maar is deze kunst verloren. Wanhopig richten we onze blik naar buiten – in meer avonturen, meer seks, meer topervaringen aan de andere kant van de wereld – of naar binnen – in de zoveelste cursus mindfulness. In deze lezing wijst de bekende cultuurtheoloog Frank G. Bosman een andere weg, zo oud als de weg naar Rome, maar nog altijd actueel: de weg van de dwaasheid.

Je kunt je opgeven door even een mail te sturen naar yogaberry@deventeryoga.nl  De bijdragen is 10 euro.

Nieuws yoga, januari 2024

Yoganieuws, ik wens jullie een mooi yogajaar toe in goede gezondheid. Dat we samen steeds meer mogen genieten met yoga van de innerlijke wereld.

De healingsreis in Griekenland heeft mij ook nog meer van mijn innerlijke wereld laten zien. De kloosters in Meteora waren indrukwekkend. Hierbij een link. Ook op hele mooie plekken yoga gedaan, zoals in het oude olympische stadion.

De komende maand gaan we met yoga, mantra’s, meditatie, mudra’s ook weer naar de innerlijke wereld. We herhalen eens een yogales waar met de krenten uit de yoga. Jullie kunnen misschien al bij de eerste yogales de ogen sluiten en naar binnen gaan. Zo kom je steeds dichter bij jezelf.

We gebruiken de gayatri mantra voor de diepgang.

Op acht januari beginnen we weer!

nieuws Deventeryoga

Deventer yoga

Yoganieuws, na 22 december 2023

Yoganieuws, op kerstavond vlieg ik naar Athene voor een healingsreis. Weer eens bij de griekse goden en de mooie tempels door. Ook nog een mooie reis naar Meteora. De Akropolis blijft natuurlijk altijd bijzonder met de kerst. Ook is er een mooie kerstdienst op een heuvel in Athene.

 

De tweede week van januari 2024 beginnen de yogalessen weer. We halen dan de krenten uit de yogapap. Drie weken lang gaan we de verdieping in met yinyoga, aardingsoefeningen, pranayama, mudra’s en mantra’s.

Deventer yoga bi de Akropolis
Spirituele reis naar Athene
nieuws Deventer yoga
kerkdienst in Athene

Yoganieuws, vijf chakra’s 18 t/m 22 december

Nieuws Deventer yoga, we zijn ons de komende week bewust van vijf chakra’s. Er zijn zeven chakra’s maar met de bovenste twee chakra’s ben je niet meer zo lichamelijk bezig. Je gaat dan de stilte in met meditaties. Ik ben benieuwd of jullie de komende week bewuster worden van het lichaam en spanningen loslaten vanuit het eerste chakra. Ook of jullie dichter bij je gevoelens komen bij het tweede chakra. Bij het derde chakra kun je energie voelen en ontwikkel je wilskracht. Vorige week werden we ons bewust van de liefdesenergie. De komende week gaan we ook naar het vijfde chakra, de energie van je gevoelens uiten. Ook de energie van reinigen. Hoe hebben jullie deze chakracursus beleefd de afgelopen maanden? Kijk ook nog even op Theorie Deventer yogalessen – Deventer Yoga zijn yogalessen met diepgang

Op 22 december vertrek ik naar Amsterdam en slaap daar een nachtje. De volgende dag, kerstavond vliegen we naar Athene voor een healingsreis. we beginnen weer op 8 januari.

Nieuws nieuwe site

Deze website is nieuw en gaat geleidelijk aan de yogaberrydeventer.nl website vervangen. Nu word je met de link die ik jullie heb gegeven al naar het yoganieuws op deze website geleid. Gebruik vanaf nu deze nieuwe link, Nieuws – Deventer Yoga zijn yogalessen met diepgang

Yoganieuws Deventer 11 december t/m 15 december

Vorige week hebben we de ruimte tussen de oksels gevoeld. De komende week gaan we weer naar het anahata chakra en passen we alles toe wat de yoga ons te bieden heeft om dit liefdescentrum te openen. Bij het vierde chakra heb je misschien soms het gevoel dat het wat “zweverig” aanvoelt. Maar je zal voelen hoe deze energie van visualisaties, mudra’s, mantra’s en meditatie doorwerkt op deze liefdesenergie.

Op 22 december vertrek ik naar Amsterdam en slaap daar een nachtje. De volgende dag, kerstavond vliegen we naar Athene voor een healingsreis. Met de kerstdagen bezoeken we de Griekse goden en de tempels daar. Ook bezoeken we Meteora. Deze kloosters staan al lang op mijn spirituele verlanglijstje. Op 8 januari beginnen we met een yogales waarin alle mooie dingen zitten van de yoga. Deze yogales herhalen we een aantal weken. Voel de verdieping wanneer je een yogales herhaalt. Kijk ook even regelmatig op de pagina met alle praktische informatie en nieuws.

Yoganieuws Deventer 4 december t/m 8 december

Nieuws Deventeryoga, de afgelopen week zijn we ons bewust geworden van compassie, mededogen en dat we over onze schaduw kunnen springen. Dit is de poort naar liefde. Dus we zijn vorige week de drempel over gegaan van ego naar het anahatha chakra. De komende week gaan we het vierde chakra openen met borstopeners. We gaan naar het element lucht, dus zorg dat je goed geaard naar de yogales komt. Kijk ook eens naar de de theorie.

Deventer nieuws 27 november t/m 1 december yoga

Het kan zijn dat ik op vijf december van twee groepen één groep maak. Dit is afhankelijk wie er komt op sinterklaasavond. Kom je niet, mail dan even.

Vorige week hebben we de energie gevoeld die de asana’s kunnen geven. Ook waren we zo stil mogelijk in de asana en zochten we wanneer de asana comfortabel aan voelde. Van verschillende cursisten hoorde ik al dat ze elke dag een aantal asana’s doen bij de yoga thuis.

Er zit nog een chakra tussen het derde en het vierde chakra, liefde. Dit is de poort naar liefde. Bij dit drieënhalve word je je bewust van ruimte, vergeving, mededogen. Nelson Mandela bewonder ik hierin nog steeds. Jullie zijn na volgende week goed voorbereid om naar het chakra te gaan van liefde en 100% bewustzijn.

De komende week gaan alle “gereedschappen” weer toepassen die het manipura chakra stimuleren. Ik ben erg benieuwd hoe jullie thuis het derde chakra activeren. De afgelopen week heb ik weer eens opgeschreven wat mij energie geeft en wat energie kost. Hebben jullie hier nog nieuws over?

Nieuws Deventeryoga 20 november t/m 24 november

Het kan zijn dat ik op vijf december van twee groepen één groep maak. Dit is afhankelijk wie er komt op sinterklaasavond. Kom je niet, mail dan even.

Iedereen bedankt voor de enthousiaste reacties m.b.t. mijn afscheidsfeestje. Intussen weet ik hoeveel mensen er ongeveer komen op 29 september en daarom heb ik de Dorpskerk in Wilp afgehuurd. Deze kerk is energetisch heel bijzonder, er lopen zelfs Leylijnen in en om de kerk. Zelf kom ik hier regelmatig voor de mooie concerten die er gegeven worden.

Vorige week was het thema voelen. Wanneer je in contact staat met je gevoelens door het svadhistana chakra dan neem je ook beslissingen waar je energie van krijgt, je volgt je passie. Ook ga je ergens voor in het leven. Toen ik besloot om yogadocent te worden ging ik er 100% voor. Boekte elk jaar twee tickets naar India om de ashrams en de goeroes daar te bezoeken. Ook ging ik naar de beste yogadocenten in Nederland om alles over yoga te leren. Het manipura chakra staat voor energie, ego, bewust zijn wat je energie kost en wat je energie geeft. Het woord Manipura betekent flonkerend juweel. Door “problemen” en wrijving in het leven wordt de ruwe diamant mooi geslepen. De komende week gaan we de yoga asana’s ervaren. Heb jij de discipline om elke dag de asana’s te doen zodat je energiek de dag in gaat?

Deventer nieuws 13 november t/m 17 november yoga

In dit yoga nieuws de informatie over de kundalinienergie. Bij het tweede chakra, het svadhistana chakra, zit een krachtige energie. Vorige week hebben we alleen maar allemaal yoga gedaan voor het bekken. We voelden misschien al dat het begon te trillen in het bekken of dat het heel warm werd.

De komende week trekken we alle yogaregisters open voor deze energie. De yoga kent mooie mantra’s, mudra’s, visualisaties en ademhalingsoefeningen. Graag hoor ik welke yoga voor jullie plezierig is en waarbij deze bekkenenergie stroomt. Hebben jullie vragen over het tweede chakra dan een mail sturen.

Nieuws Deventer yoga 5 november t/m 10 november

Het was bijzonder om met jullie samen over de Joodse bergraafplaats te lopen. Nu met de oorlog tussen Israël en Hamas gaf het voor mij nog wel wat extra’s. John had de lezing mooi verdeeld. Hij vertelde over Joodse tradities, hoe het gaat bij overlijden en over wat we zagen op de begraafplaats.

nieuws yoga Deventer
workshops Deventer yoga

symbolen op de begraafplaats

Wanneer er een goede balans is in het muladhara chakra dan loop je ook wat minder weg voor je gevoelsleven. Het tweede chakra, het svadhisthana chakra, is verbonden met het element water. Dus wees niet verbaasd wanneer de waterlanders stromen. Svadhi betekent zoet. Kun je genieten van gevoelens en van seksualiteit?

Ik wil jullie bedanken voor jullie enthousiaste reacties over mijn feestje dat we samen mijn materiele pensioen vieren. Het yogapensioen duurt hopelijk nog wat langen. Door de aanmeldingen weet ik nu hoe groot de zaal moet zijn welke ik moet huren. Je moet er al op tijd bij zijn om een mooie ruimte te huren. Intussen heb ik al veel georganiseerd voor 29 september 2024. Mae Tamar zal ons weer verassen met haar stem, muziekinstrumenten en haar spiritualiteit.

Scroll naar boven